Komedi utan skratt

Jag tänkte inte skriva nåt mer idag utan ägna mig åt mitt älskade 24 för att sedan nana.


Men så snubblade jag över det här. Det är ett klipp ur "The big bang theory" (förövrigt inte en serie jag följer) utan de pålagda skratten. Och det får mig att reflektera över hur otroligt... dålig humorn är. Fruktansvärt. Smärtsamt. Skrattar vi åt detta? Avgör själva:




Nytt tidsfördriv?

Jag gillar älskar att plöja serier. Med tanke på mitt blott 17 år gamla liv har jag hunnit med förvånansvärt många. Men just nu har jag lite torsk. Har precis avslutat några och känner mig lite tom inombords. Några tips?

24 säsong 8

Bjuckar på trailern:



Who said TjejTV can't be action?

Länktips

Tro't eller ej men: det finns faktiskt sidor som är nästan lika bra som den här!

Tjuvlyssnat, till exempel!

Sida där vi får ta del av allt underbart korkat som sägs runtom i vårt avlånga land. Mina favoritkategorier inkluderar höjdare som "Fjortisar", "Fyllon" och "Göteborg". Läs och njut!

http://www.tjuvlyssnat.se/ 

Needtobreathe

We could run away, live:



More time:


Söndag

Ägnade gårdagen åt resten av det som sänts av "Accidentally on purpose". Måste erkänna att den växer lite de 2 sista avsnitten (men då menar jag lite). Skulle fortfarande inte bli olycklig om det bara blir en säsong, dock.

Idag har jag städat lite hemma (yeay mig). Nödvändigt ont, kallar vi sånt. Sen har jag kollat på några "How I met your mother"- har precis grävt mig in på 5e säsongen. Not loving it so far. Det tar vi en annan gång...

Sen gjorde jag det STORA misstaget att börja titta på första avsnittet av 8e säsongen av 24. Nu kommer jag titta tills ögonen börjar blöda, sedan väntar ångest och envist kikande på klockan var femte minut de närmsta 20 veckorna. Jag älskar 24! Så mycket att det eventuellt kan bli en egen 24 kategori här... Inte alls omöjligt faktiskt. Ska förklara min kärlek för det här fenomenet en annan gång :)

Suck och stånk, nu kommer natten ägnas åt de första avsnitten som sänts, istället för åt värdefull sömn. Men, what are you gonna do?


Dagens Musik

Börjar med ett utav mina favoritband:
Muse!

Undisclosed desires

&

Map of The Problematique

 


Recension: Chuck

Recension
Chuck. Premiär 24 september 2007 på NBC
Vad? Tv-serie. Timmeslånga avsnitt.
Visas i Svensk TV: Säsong ett går i repris på TV6, återkommer om premiärdatum för säsong 3.
I rollistan: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Adam Baldwin
Handling enligt dem: "The O.C. creator Josh Schwartz and director McG bring us Chuck , a series laced with humor about young twenty-something spies. Zachary Levi plays Chuck Bartowski, a nerdy computer tech who has a database of government secrets downloaded into his brain. Chuck soon finds himself recruited by John Casey, a veteran NSA Agent, for espionage work with his new partner Sarah - leading Chuck to live a split life of computer geek and secret NSA missions."
Handling enligt mig: Chuck, nördarnas herre, får hela CIAs databas inprogrammerad i sin skalle, vilket gör honom till ett eftertraktat byte för alla staternas fiender. Han får skydd i form av CIA agenten (och superbaben) Sarah (som han självklart blir kär i) och NSA tuffingen Casey. Chuck blir, trots Sarahs och Caseys ständiga förmaning "stay in the car" alltid indragen i diverse missions som han trasslar till och reder ut efter bästa förmåga.
Fun Facts: Mini Andén (svenska supermodellen, numera även Cubus ansikte utåt) spelar Sarahs kompis Carina i några avsnitt.
Highlights: Caseys morr, underbart. Chucks förmåga att prata alldeles för mycket och i fel sammanhang.
Omdöme: Jag gillar't. Trots att det är amerikanskt, emellanåt väldigt, väldigt otrovärt (?) och daltande fram och tillbaka: jag kan inte låta bli att fastna.

Det är en drama-komedi, men jag tycker mest att det är roligt. Dramadelen består mest i att Chuck ständigt trånar efter Sarah, som alltid har en eller annan anledning att stöta bort honom. Emellanåt tröttnar jag på att det alltid är samma dem emellan, fram och tillbaka, men det är gulligt på ett lite sliskigt sätt. Fullspäckat med actionscener är det också, och för you gentlemen; en hel del scener med Sarah (seriöst, vem vill inte se ut som Yvonne Strahovski...?) i kort-kort när hon slåss och fightas med diverse skurkar.  

Chuck är en gullig karaktär som det är svårt att låta bli att tycka om, likaså bad-ass agenterna. Lättsmält, enkel underhållning när den är som bäst.

Betyg:






 









GAHH!

Visst blir man galen när det här händer hela tiden:


Recension: Accidentally on purpose

Accidentally on Purpose, 21 September 2009 på CBS.
Vad?
Tv-serie, halvtimmesavsnitt. 
I rollistan: Jenna Elfman, Ashley Jensen, Jon Foster, Nicholas Wright.
Handling enligt dem: "Accidentally on Purpose follows Billie, a San Francisco movie critic in her 30s. Billie meets Zack, an aspiring chef in his 20s, at a local bar and they have a one-night stand at his friend's apartment. She soon finds out that she is pregnant from the fling and decides to keep the baby."
Handling enligt mig: Tjej som närmar sig fyrtio, Billie, träffar kille som knappt fyllt 20, Zack, och det resulterar i ett one night stand som i sin tur resulterar i en graviditet. Zack vill ta sitt ansvar och flyttar in i hos Billie. Kulturkrock på flera plan.
Fun Facts: Jenna Elfman spelade Dharma i "Dharma & Greg".
Highlights
: Ashley Jensen, ni vet hon som spelade Bettys vän Christina. Underbar accent, roliga one-liners.
Omdöme: Ganska ytlig historia. Potential finns, det är ju ett ganska seriöst dilemma Billie och Zack ställs inför, men det händer liksom inte så mycket. Ytliga karaktärer, avsnitten förtäljer historier som andra serier redan berättat. Jag sympatiserar inte med karaktärerna, och skådisarna är väl inga höjdare heller... Men, vad ska man begära av en komediserie?

Överhuvudtaget, ingen sensation. Funkar dock absolut som lite slötv. Det regnar roliga one-liners (speciellt från Billies kompis Olivia (Ashley Jensen) och Zacks ditto Davis, och det är ingen svår story att följa.

Betyg:

 

 

 


Recensioner

Jag gillar ju att säga vad jag tycker, alltså: Det kommer bli en del recensioner här!

Tänkte lägga upp en mall för hur de kommer att se ut: 

Recension:

Namn + Premiärdatum
Vad? Film, Tvserie, bok...
I rollistan: Smakprov på skådisar/producenter etc
Handling enligt dem: Produktionsbolagets/utgivarens beskrivning
Handling enligt mig: Min beskrivning
Fun Facts: Lite trivia
Highlights
: Nåt bra, roligt (snyggt ;))
Omdöme: Vad tycker jag?

Betyg: 0-5 TjejTVs

 


Tidig lördagmorgon...

Okej, det är inte så tidigt (speciellt inte för mig som inte ens är särskilt morgontrött, vad gnäller jag om...?). Men jag har ont i huvudet och är trött, jävla förkylning. Tänkt gå på ett spinningpass i morgon, får väl se hur det bli med det.

Kollat lite på Blocket efter en begagnad grafritande miniräknare, de är ju så förbannat dyra nya. Börjat läsa Matte C precis, så jag behöver den.

Ska njuta lite av några avsnitt nättv nu tror jag. Frågan är bara: Vad? Har kollat klart säsong 3 av Chuck (det som sänts) kollat lite på Accidentally on purpose (ska skriva om den lite senare tänkte jag) och även allt som sänts av White Collar (kommer).

What now? Visst känner man sig... tom? Som efter säsongsavslutningen av ens favvoserie, som har varit så bra med världens cliffhanger och man vet att man måste vänta minst ett halvår (snarare ett år) på att se fortsättningen. Jag kan nästan känna mig lite desperat!

TVJunkie? Moi??

Nostalgi

Okej, skratta inte nu. Lova? Vet du vad jag har lyssnat på om och om igen de senaste dagarna?

Låten från Lilla Sjöjungfrun! Kiss the Girl, heter den och kommer från filmen som gjordes 1989. Äldre än mig, men håller fortfarande när jag är lite barnslig :). Och visst är den söt?

 



"My, oh my, look at the boy too shy, he ain't gonna kiss the girl..."

A little less Ugly

Japp, Ugly Betty dör. ABC lägger ner serien efter 4:e säsongens slut.

Gråter jag? Nej, det gör jag inte.


Fredagkväll

Och jag är sjuk. Har varit sjuk sen i Tisdags eftermiddag, superförkyld! Inget ovanligt för årstiden, inser jag, men tråkigt som... Roat mig med diverse TV av högre och lägre kvalitet. Att jag inte tycker att något är bra betyder dessvärre inte att jag inte kollar på det, TVjunkie som jag är. Har måååånga guilty pleasures. Men, tanken med bloggen är inte att jag ska visa mig creddig (det är jag inte) utan att jag ska dela med mig utav min mycket varierande smak. Kanske får någon nåt tips?

Så, vad har jag ägnat mina sjukdagar åt, när jag inte varit frisk nog att plugga?
Jo, ser ni, jag har plöjt det som sänts (i USA, alltid USA) av tredje säsongen av Chuck och so far, so good. Jag älskar Chuck, mycket roligare med kombinationen Drama/Komedi än bara komedi. Jag är allergisk mot serier av typen 2½ men. Jag får utslag av Charlie Sheen (vem får inte det? Och vad är grejen med Hawaiiskjortorna...?). Nej, tacka vet jag Chuck! Precis min humor, även om det självklart är förutsägbart och emellanåt underbart, amerikanskt sliskigt. Sen är ju faktiskt (eller är det bara jag?) Zachary Levi ganska charmig.

Vet inte riktigt vad jag tycker om att de tagit med mr. Superman (Brandon Routh) för att spela den nya agenten Daniel Shaw. Känns inte riktigt som att han tilför någonting... Mer än lite färskt blod då, nu är allas vår älskade Bryce Larkin is dead.

Kristen Kreuk är med också, kanske ni sett? Jag har fruktansvärt svårt för henne som skådis och hatar hennes Lana (Korrigering: hatar Smallville i allmänhet). Hon gjorde dock ett helt okej jobb som Hannah, i alla fall i första avsnittet hon var med i. To be continued, gissar jag.

Chuck säsong ett går i repris på sexan, säsong tre hoppas vi kommer inom kort!


Min favoritnörd!


Gillar/Gillar inte

Så att det ska bli klart ungefär vilken sorts person jag är så ska ni få lite att gå på:

Gillar Inte:
*Paris Hilton
*Akon
*Paradise Hotel

Gillar:
*??
*Muse
*24

Lite smakprov, men ni förstår ungefär vad jag är ute efter? Är såklart lite bredare än så...

Vi tar det igen:

Gillar


Gillar inte


Pedagogiskt och bra :)!

 

En sak som skrämde mig när jag skulle försöka komma på en BRA kvinnlig förebild, en motsats til PH, var att jag inte kunde komma på en enda. Var är världen på väg...?


Kulturbloggen som ALLA borde läsa?

Okej, så jag gillar inte ordet "kultur" egentligen. Men vilket annat ord ska man använda? Först tänkte jag skriva "Tevebloggen" men sen insåg jag att jag kommer inte att skriva bara om TV. Jag har ju åsikter om så mycket mer!

Ska presentera mig själv lite kort; är 17 år (född -92) och bor strax utanför Göteborg. Läser Naturvetenskap i Lilla London och är, ursäkta att jag säger det själv, ganska smart. Jag tycker väldigt, väldigt mycket om att skriva, och tänkte kombinera det intresset med min kärlek till att läsa, lyssna på musik och titta på alldeles för mycket TV och film. Rider även och har två egna hästar (det är dock inte i första hand dem jag kommer skriva om).

Jag kommer inte att skriva mitt namn; inte för att jag inte vågar stå för mina åsikter utan snarare för att jag ska träna på att säga vad jag verkligen tycker.

Bloggen ska vara aktiv när jag känner för det, och jag är utan tvekan en periodare när det gäller sånt här. Den kommer INTE bara att vara TjejTV utan om allt. Hoppas ni fattar vinken efter ett tag och att ni gillar vad ni läser.

Välkommna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0