Söndagmorgon

Det är alltid lika skönt med söndagmorgon, tycker ni inte det?

Sovmorgon brukar jag få eftersom jag varken har utsläpp i stallet hemma eller ska jobba. Brukar sitta och äta frukost i en timme, sådär... ;)
Får se vad det ska hittas på idag. Är lite sugen på en sväng till stan, får se hur långt de planerna går. Behöver nya jeans...
Måste även plugga kemi-prov. Suck och stön. Plötsligt kändes det inte lika lyxigt längre.

Glee

Okej, jag lägger mig villigt ner och låter alla Glee-fans hoppa över mig! Kollat första avsnittet och; Fan, jag är fast...

500 days of summer

Den här filmen vill jag se!


Såhär är det: (McDonalds)

Dreaming in mono är tydligen en serie, hör och häpna (det är alltså inte en McDonaldsreklam utan endast sponsrat av McD). 7 delar ska det bli och man kan se dem här.

Håll tillgodo.

Legend of the seeker

Kollade med ett halvt öga på "Legend of the seeker" igår. LoTS är sexans nya scifi satsning, och de slog på stort igår och visade två avsnitt på raken (de visar dem f.ö. igen NU på sexan). Tycker att det verkar.... sådär. Jag är nog ingen jättestort scififan egentligen, inte så att jag har något emot genren men det finns så mycket... skit, rent ut sagt. Kanske är det bara jag som har fördomar? Hursomhaver; det är mycket specialeffekter och den där obligatoriska, medeltida stilen på kläder etc. Verkar ganska inspirerat av Sagan om ringen...

Huvudpersonen har ett sjujäkla sexpack iallafall, kanske värt att kolla bara för det ;)?

Lång reklam...!

Såg just den längsta reklamen jag nånsin stött på (förutom TV-shop...)! Har ni sett de nya McDonalds reklamerna, ni vet de i svartvitt där de "intervjuar" en kvinna? I slutet står det en webbadress med "Dreaminginmono".

På sexan visade de nyss hela reklamen och den var så galet lång! Jag tror den tog hela reklampausen, alltså ca 6 minuter (!). Man undrar ju vad Mackedonken pröjsat...

Och jag fattar inte riktigt poängen? Vaddå dreaminginmono? Detta ska undersökas.


Tidens gång...

Sitter och tittar på första avsnittet någonsin av 24. Har sett det mååånga gånger förr, så det är lite nostalgi. Tänk vad mycket som händer på 9 år. Tänk att det har gått 9 år...! Jag fastnade för serien 2003 (eller kanske 2004) och har sedan dess sett allt. Nu när jag precis tittat på avsnitt ur säsong 8 och tittar tillbaka på säsong 1 så blir tiden så påtaglig, på något sätt...

2001-




2009-


Glee

Tittar inte på Glee (ännu) men sprang genom en klasskompis på just den här låten;



Sjunga kan de!

White Collar trailer

Har ju snackat en del om den här - nu får ni ett litet smakprov själva :)


Needtobreathe

Är inte religiös, men den här låten alltså... lyssna och njut.


Psst...!

Cougar Town (Cortney Cox's nya) börjar 2 mars på Kanal5!


24: Första 6 avsnitten av 8 säsongen

Nu har jag sett dem! Underbara, älskade 24 vad jag har saknat dig.

Första sex avsnitten har sänts och jag har (såklart) inspekterat, som det hängivna 24fan jag är :). Verkar hyfsat lovande, måste jag säga. Jack är såklart tillbaka. Kim är tillbaka, de första avsnitten. Renée är tillbaka efter ett par avsnitt. Chloé är tillbaka (snark).

Freddie Prinz, JR är ny som CTU agent. Var mycket tveksam till det i början, mycket mycket tveksam, men: han sköter sig faktiskt! Jag har en känsla av att han kan vara en utav dem som får sätta livet till den här säsongen, men är inte säker.

Hans flickvän, Dana Walsh, spelas av Katee Sackhoff, dem av er som gillar Battlestar Galactica vet kanske vem hon är (jag hade ingen aning...). Karaktären har en egen liten storyline som hitills verkar fruktansvärt ointressant, men om jag känner 24 rätt så kommer den vävas ihop med det väsentliga såsmåningsom.

Inga spår av varken Logan eller Audrey, som det ryktats om tidigare att de skulle återkomma den här säsongen. Tyvärr inga spår av Tony heller.

Nu har ni koll.



ps: Har inget datum till svensk TV än. Återkommer.

Psst...!

Ang LOST så har jag vidare info: Tv4 kör igång senaste (och sista) säsongen 31 Mars!

WC

(Hihi, är det inte lite roligt att White Collar blir WC?!)

White Collar har ni kanske inte riktigt koll på än, det är en ny serie (premiered 23 Okt 2009) som sänds på USA Network. Superlovande serie som i alla fall jag har koll på :).

Anyhow, fick just reda på att en andra säsong är så gott som klar. Here's hopin'!


Everybody hates Raymond

SNÄLLA Tv3, lägg av med att visa repris efter repris av denna hemska serie!

Kollade, i brist på annat, med ett halvt öga på avsnittet som gick i morse, och jag fattar inte grejen. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Köp in nytt istället!

 

TjejTV hatar!


-

Tragisk nyhet:

Justin Mentell, som bla spelade Garret Wells i Boston legal när det begav är död. Blott 27 år gammal avled han efter en bilolycka. Alldeles för ung...

Källa


Trailer

The egde of darkness, premiär 5:e Februari. Vad tror ni?




Recension: Dumpa honom!

Dumpa honom! (He's just not that into you) Premiärdatum 13 Mars 2009
Vad? Film, romantisk komedi. Ca 2 tim 10 min.
Visas i Svensk TV: -
I rollistan: Ben Affleck, Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Justin Long.
Handling enligt dem: "The Baltimore-set movie of interconnecting story arcs deals with the challenges of reading or misreading human behavior"
Handling enligt mig: Om relationer! Det är en stor ensamble med diverse problem; 7 år gamla paret där killen inte vill gifta sig, singeln som desperat letar pojkvän, den lyckliga singeln, det gifta paret där killen är otrogen, singeln som är kär i tjejen som i sin tur är kär i den otrogne mannen...
Fun Facts: -
Highlights: Konversationen kring pennan. Gulligt :)
Omdöme: Supersöt film, tycker jag! Påminner mycket om ”Love acctually”, i det att det är många historier som vävs samman till en historia. Mycket bra sitta hemma i soffan och mysa-film! Jag har (hör och häpna) börjat växa ifrån romcoms på riktigt, men den här sätter sig i hjärtat. Vinner mycket på att den inte försöker vara extremt rolig (tänk Bridget Jones), utan är vad den är; om relationer helt enkelt.

Visst känner man igen sig i en hel del utav beteendena? Man får sig ett par små tankeställare, i alla fall.

 Karaktärerna är älskvärda på sina olika sätt, man kan sätta sig in i deras problem även om man inte håller med om att det är ett problem (jag förstår inte riktigt Jennifer Anistons karaktärs krav på äktenskap...). Visst, den är ganska förutsägbar och otrolig gullig, men man blir glad! En riktig må-bra film :). Och självklart lyckliga slut...

Betyg:

 

Se den!

 


Recension: Dagboken

Dagboken- Jag sökte dig och fann mitt hjärta (The notebook). Sverigepremiär 27 Augusti 2004
Vad? Film, drama. Ca 2 tim
Visas i Svensk TV: -
I rollistan: Rachel McAdams, Ryan Gosling
Handling enligt dem: "A poor and passionate young man falls in love with a rich young woman and gives her a sense of freedom. They soon are separated by their social differences."
Handling enligt mig: Kärleksdrama som utspelas under mitten av 1900-talet. Överklasstjejen träffar arbetarpojken och kärlek uppstår. Tjejens föräldrar sätter sig emot dem och de skiljs åt. Vi får följa dem genom deras liv ända till slutet...
Fun Facts: Bla Britney Spears var aktuell för rollen som Allie. Tack gode gud att det inte blev så, säger jag...
Highlights: Ryan Gosling, otroligt talangfull skådis.
Omdöme:
Fantastisk film! Dilemmat är klassiskt och på inget vis banbrytande, men språk och så vidare är moderniserat för att även vi i den yngre publiken ska förstå.

Det mesta är underbart tycker jag, är väldigt kär i själva historien. Visst, dialogen skulle man kunna begära mer av då och då, men vem bryr sig? Kärlekshistorier som håller är bra ändå. Och denna är fantastisk. Man blir rörd och jag gillar konceptet med att man följer karaktärerna under en längre tid, i det här fallet flera decennier. Har sett filmen flera gånger och gråter fortfarande :).

Betyg:

 Se den!


Hassle

The thanks I get- Erik Hassle


Pssst!

En fågel viskade i mitt öra att sjätte säsongen av Lost går igång på TV4 i mitten av mars. Återkommer med datum.

Känga

Till TV4! Usch vad irriterad jag blir på deras sätt att hantera sina tittare. Väldigt, väldigt dålig information om kommande program och speciellt för oss som följer deras gamla goingar. Informationen är öht mycket full av brister.


Blir så trött. De slaktar program som 24 (som gått efter 22 nyheterna sedan säsong 4) och Lost. Program med hängivna fans som hängt med länge. De klagar på låga tittarsiffror, det är därför våra stackars program behandlas på detta sätt. Hur konstigt är det att siffrorna dalar när programmet i fråga är slut strax innan midnatt och folk ska jobba dagen efter?! Hmmf. Skärpning, TV4! Att programmens respektive sidor under tv4.se är skrattretande torftiga gör inte saken bättre.


Tisdag

Hmm... Blev inge 24 igår :(
Fick inte filmen att funka, sedan blev det för sent. Suck. Sen pajade nätet också efter halva Chuck. Får göra ett nytt försök inatt.

Kollade förresten en stund på en dokumentär som gick igår på SVT2 om störtloppsåkare som råkat ut för olyckor och hur de sedan kommer tillbaka till backen. Bla var en norsk åkare med som råkade ut för en olycka där han fick livshotande skador, sedan gjorde han comeback i samma backe. Ni som kan era skidor vet säkert vem jag pratar om. Otroligt starkt gjort, måste jag säga. De gjorde en undersökning på hjärnan som visade att hans gärna helt enkelt tryckte ner och vann över rädslorna, omedvetet, genom att ta in synintryck istället... Lite krångligt att förklara, men SVT Play rekommenderas!


Älska...

...namnet på "Buy More"s grannbutik.



Pssst...

En sista grej: visste ni att "Lost" säsong 6 har USA-premiär i morgon? Och glömde jag säga att det är sista säsongen?

Är själv inget Lost-fan, men som din personliga TV-guide tar jag ansvaret och ger dig: Trailern.



Kaotiskt

Galen dag idag. Så fort det faller lite snö drabbas hela västkustens kollektivtrafik (ja, det är säkert likadant i övriga sverige men jag håller mig till det jag har koll på) av ständiga meltdowns. Suck, sa jag och väntade nästan en halvtimme på tåget i morse.

Nu har jag äntligen fått bädda ner mig i sängen igen tillsammans med kära, kära datorn :). Igår hann jag med tre (host, host) avsnitt av 24 innan jag sa till mig själv på skarpen att det var dags att sova. Nu ska jag först kolla nästa avsnitt av Chuck, sedan fortsätta med 24. Än så länge verkar det ganska lovande, måste jag säga. Mer detaljerad update följer :).

Grammy Awards...

..gick av stapeln i natt svensk tid. Detta hade jag totalmissat! Jag som brukar ha koll, lite besviken på mig själv.

Hur som helst; Taylor Swift vann 4 priser, bla prestigefyllda 'Årets album'. Beyoncé blev första kvinnliga artist att kamma hem 6 (japp) priser.

Hela listan hittar ni här.

RSS 2.0